Banca Națională a acordat permisiunea pentru achiziționarea a 50% din acțiunile FinComBank. Cine e gata să le cumpere?


Ponderea lui Oleg Voronin în capitalul băncii comerciale FinComBank va crește până la 50%. Autorizația pentru tranzacția relevantă a fost emisă de către Banca Națională.

Joi, 4 octombrie, 24.558 actiuni (1.84%) ale FinComBank au fost vandute la Bursa de Valori a Moldovei. După cum s-a menționat în comunicatul de presă al instituției financiare, tranzacția a fost posibilă pe baza aprobării prealabile a autorității de reglementare.

Potrivit președintelui Comitetului de administrație al FinComBank S.A., Viktor Hvorostovsky, pachetul majoritar al acestei instituții financiare aparține acționarilor locali. De aceea, potrivit lui, conducerea ar trebui să depună toate eforturile necesare pentru a diversifica potențialul investițional local, ceea ce ar aduce în cele din urmă la o dezvoltare economică mai bună a Republicii Moldova.

Oleg Voronin este fiul fostului președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, și unul dintre cei cinci fondatori ai FinComBank. Din 2010, Oleg Voronin a ocupat funcția de președinte al consiliului administrativ al FinComBank. Astăzi, acesta deține mai mult de 12% din acțiunile acestei bănci comerciale, iar împreună cu membrii familiei controlează mai mult de 20% din capitalul acesteia.

Alți acționari majoritari ai FinComBank includ: fondul de investiții Westem Nls Enterprise Fund (SUA), care reprezintă aproximativ 13,03%, și președintele băncii, Victor Hvorostovsky, care împreună cu familia sa deține 9,81% din acțiuni.

De reținut că BC «FinComBank» S.A. a fost înființată în 1993. Activitățile sale vizează furnizarea serviciilor bancare întreprinderilor mici și mijlocii, precum și persoanelor fizice din Moldova. Printre succesele băncii se remarcă și cooperarea pe termen lung cu Banca Mondială, Fondul European pentru Europa de Sud-Est, Corporația de Investiții Privind în străinătate. FinComBank este, de asemenea, membru al mai multor proiecte importante pentru țara noastră: RISP, IFAD, PACI și PACII.

 

0

149

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org