CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
20.08.2019
USD
17.61
EUR
19.56
RUB100
0.263
Bitcoin
10699$
Etherium
197.69$

Banca Națională și-a reafirmat pericolul investiției în moneda criptografică

Pe site-ul său oficial, Banca Națională a reeditat avertismentul cu privire la pericolul investițiilor în moneda criptografică. În afirmațiile sale autoritatea de reglementare anunță că decizia sa este motivată de volatilitatea acestui tip de investiții, precum și de reducerea valorii monedelor virtuale și a persistenței unui risc sporit de pierdere a sumelor mari de bani.

Astfel, Banca Națională a Moldovei le sugerează din nou cetățenilor să nu investească în Criptomonedă din cauza nivelului ridicat de risc: de la începutul acestui an au fost închise mai multe platforme, care ar putea fi schimba moneda virtuală.

Având statutul autorității de supraveghere, Banca Națională are dreptul de a utiliza instrumentele juridice de supraveghere a persoanelor fizice și juridice autorizate ale căror activități sunt legate de furnizarea serviciilor de plată sau de schimb valutar. În acest context, autoritatea de reglementare solicită cetățenilor să nu participe la tranzacții dubioase cu monedă virtuală, pentru a evita riscul de a pierde banii lor proprii, de a elimina riscul de spălare a banilor și chiar de pierdere a reputației.

Banca Națională a subliniat că astăzi a fost creată o impresie falsă cu privire la rentabilitatea utilizării monedelor virtuale. În special, este eronată opinia că operațiunile cu o astfel de monedă se efectuează sub protecția licenței autorității de reglementare.

Totodată se subliniază că, acțiunile persoanelor care intenționează să efectueze o tranzacție sau să furnizeze servicii de investiții cu utilizarea monedei virtuale, nu trebuie să conțină componente care intră sub supravegherea și reglementarea Băncii Naționale a Moldovei.

298
100
Tema zilei
Rata amortizorului anticiclistic a fost menținută la 0% - BNM
Conform deciziei Comitetului Executiv al Băncii Naționale, rata amortizorului anticiclic pentru expunerea de credite pentru Republica Moldova a fost...
100
0
Citește mai departe
Banca Națională introduce în circulație o nouă monedă jubiliară cu o valoare nominală de 10 lei
Începând cu 16 august 2019, Banca Națională a Moldovei a lansat o nouă monedă metalică cu o valoare nominală de 10 lei. Emisiunea monedei aniv...
100
0
Citește mai departe
Volumul tranzacțiilor fără numerar cu cardurile bancare în Moldova continuă să crească
Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, volumul plăților cu carduri bancare în țară continuă să crească. În același timp, ponderea lor în s...
100
0
Citește mai departe