Bugetul național al Republicii Moldova în primele opt luni ale anului 2017 a fost suplinit cu 20 de miliarde de lei


În primele opt luni ale anului 2017, colecările Serviciului Fiscal de Stat au permis majorarea bugetului public cu 18,6%. În această perioadă valorificarea bugetului a ajuns la 20,8 miliarde lei, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut această cifră a fost de numai 3,2 miliarde lei.

Astfel, comparând venitul curent cu sarcina stabilită pentru bugetul național de 19,5 miliarde lei, trebuie remarcată dinamica pozitivă de 6,8%. Veniturile la bugetul de stat s-au ridicat la 9 miliarde lei – în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, acești indicatori s-au dovedit a fi mai mari cu 24,5%, respectiv cu 1,7 miliarde lei. Bugetul local a însumat o sumă totală de 2,2 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 5,3% sau 115,5 milioane de lei mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, trebuie de remarcat că, în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost primite 7,2 miliarde de lei. În comparație cu aceeași perioadă de raportare a anului 2016, acest indicator a fost mai mare cu 18,1%, respectiv 1,1 miliarde de lei. În același timp, încasările la Fondul obligatoriu de asigurări medicale au constituit 2,2 miliarde lei.

0

108

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org