Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
30.11.2021
USD
17.73
EUR
20.02
RUB100
0.236
Bitcoin
Etherium

Volumul plăților fiscale din partea companiei transnistrene "Energocapital" a scăzut cu 25%

La începutul lunii martie a acestui an bugetul transnistrean nu a primit încă 6,2 milioane de ruble, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016. Acest declin poate fi atribuit reducerii volumului plăților fiscale din partea societății intermediare transnistreane "Energocapital", care furnizează energie electrică în Republica Moldova, cu aproape un sfert. Pe parcursul ultimei perioade de raportare "Energocapital" a suplimentat bugetul regiunii nerecunoscute doar cu 20,2 milioane de ruble.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, în perioada cuprinsă între 1 ianuarie-1 martie 2017 cei mai mari contribuabili din Transnistria au efectuat plăți în buget și fondurile extrabugetare în valoare de mai mult de 250 de milioane de ruble (22 milioane de dolari). Aceasta este cu 1% (sau 2,5 milioane) mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016.

La creșterea veniturilor fiscale din partea celor mai mari contribuabili a contribuit în mare parte revenirea pe piața transnistreană a companiei "Sheriff". Anul trecut compania a plătit în bugetul regiunii mai mult de 43 de milioane de ruble, ceea ce este cu 18% mai mult decât în 2015. După "Sheriff" se situează Hidrocentrala electrică, care a plătit impozite în valoare de 23,3 milioane de ruble, și compania de telecomunicații "Interdnestrcom" – cu 21,1 milioane de ruble.

Cu toate acestea, cea mai mare creștere a plăților – aproximativ de 19 de ori a fost înregistrată de compania "Tiroyltreyd", ale căror activități sunt legate de transportul produselor petroliere în regiunea transnistreană. Anul trecut, compania a plătit impozite cu suma totală de 2,4 milioane de ruble. Cu toate acestea, cel mai mare declin al plăților fiscale a fost înregistrat de firma "Dnestrenergo" – comparativ cu perioada fiscală anterioară compania a adus în bugetul transnistrean doar 1,8 milioane de ruble, menționând în acest fel, o tendință negativă de 54,3%.

În același timp, trebuie remarcat faptul că până în prezent nici o bancă nu a intrat in topul celor zece contribuabili mari. Banca de Economii din Transnistria, care a arătat cel mai bun rezultat din celelalte instituții financiare din regiune, a plătit taxe în valoare totală de 5,1 milioane de ruble, ajungând astfel abia pe locul 11 al clasamentului.

Veniturile fiscale generale ale bugetului consolidat al regiunii nerecunoscute s-au ridicat la 429,2 milioane de ruble spre sfârșitul lunii februarie a acestui an. Acest indice este cu 2,6%, respectiv 10,7 milioane de ruble mai mare decât în ​​aceeași perioadă în 2016.

445
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe