Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
20.10.2021
USD
17.29
EUR
20.15
RUB100
0.244
Bitcoin
Etherium

Creșterea capitalului și a profitului este principalul obiectiv al noilor acționari Moldova Agroindbank

Obținerea unei creșteri ulterioare a profitului și a capitalului este obiectivul primordial al consorțiului de investitori care au venit în luna octombrie a acestui an în cea mai mare instituție financiară din țară, Moldova Agroindbank. Această declarație a fost făcută joi, la reuniunea generală a acționarilor, de către reprezentantul Fondului Horizon Capital, Vasile Tofan.

În urma reuniunii acționarilor, joi, 22 noiembrie, Vasile Tofan a fost ales membru al Consiliului de Administrație MAIB. În special, el a menționat că plata dividendelor este una dintre principalele probleme ale acționarilor, însă aceasta este strâns legată de dezvoltarea organizației, determinată în cea mai mare parte de inovațiile tehnice utilizate. Prin urmare, în opinia expertului, în viitor, strategia băncii se va baza pe conservarea activelor, dezvoltarea și multiplicarea acestora.

Astăzi, valoarea Moldova Agroindbank pentru sectorul bancar al Republicii Moldova este destul de semnificativă: MAIB reprezintă 30% din piața bancară a Moldovei, în timp ce instituția bancară depășește în multe moduri alte bănci și este liderul sistemului.

Vasile Tofan și-a exprimat, de asemenea, recunoștința față de cei trei mii de acționari ai Moldova Agroindbank, care au reușit să elaboreze cea mai potrivită strategie pentru dezvoltarea băncii. În același timp, potrivit experților, pe baza experienței de succes a companiei Horizon Capital, atunci când consorțiul de investitori străini se alătură MAIB, banca moldovenească va reuși să obțină rezultate mai impresionante în eliminarea pierderilor și creșterea profiturilor.

La rândul lor, ceilalți acționari au dat o apreciere pozitivă sosirii investitorilor străini și le-au mulțumit reprezentanților lor pentru sprijinul acordat în soluționarea chestiunii plății dividendelor pentru anul 2017. Potrivit acestora, Moldova Agroindbank a pășit pe o nouă pagină a istoriei sale, bazată pe cele mai bune bunuri create de bancherii Serghei Cebotari, Grigore Furtună și Natalia Vrabie, care au reușit să protejeze capitalul MAIB de acționarii netransparenți.

Durata mandatelor a celor șapte membri ai Consiliului de administrație MAIB, ale căror candidaturi au fost aprobate joi la ședința extraordinară a acționarilor, este de patru ani.

520
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe