CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
22.07.2019
USD
17.57
EUR
19.74
RUB100
0.279
Bitcoin
10297$
Etherium
215.72$

Creșterea capitalului și a profitului este principalul obiectiv al noilor acționari Moldova Agroindbank

Obținerea unei creșteri ulterioare a profitului și a capitalului este obiectivul primordial al consorțiului de investitori care au venit în luna octombrie a acestui an în cea mai mare instituție financiară din țară, Moldova Agroindbank. Această declarație a fost făcută joi, la reuniunea generală a acționarilor, de către reprezentantul Fondului Horizon Capital, Vasile Tofan.

În urma reuniunii acționarilor, joi, 22 noiembrie, Vasile Tofan a fost ales membru al Consiliului de Administrație MAIB. În special, el a menționat că plata dividendelor este una dintre principalele probleme ale acționarilor, însă aceasta este strâns legată de dezvoltarea organizației, determinată în cea mai mare parte de inovațiile tehnice utilizate. Prin urmare, în opinia expertului, în viitor, strategia băncii se va baza pe conservarea activelor, dezvoltarea și multiplicarea acestora.

Astăzi, valoarea Moldova Agroindbank pentru sectorul bancar al Republicii Moldova este destul de semnificativă: MAIB reprezintă 30% din piața bancară a Moldovei, în timp ce instituția bancară depășește în multe moduri alte bănci și este liderul sistemului.

Vasile Tofan și-a exprimat, de asemenea, recunoștința față de cei trei mii de acționari ai Moldova Agroindbank, care au reușit să elaboreze cea mai potrivită strategie pentru dezvoltarea băncii. În același timp, potrivit experților, pe baza experienței de succes a companiei Horizon Capital, atunci când consorțiul de investitori străini se alătură MAIB, banca moldovenească va reuși să obțină rezultate mai impresionante în eliminarea pierderilor și creșterea profiturilor.

La rândul lor, ceilalți acționari au dat o apreciere pozitivă sosirii investitorilor străini și le-au mulțumit reprezentanților lor pentru sprijinul acordat în soluționarea chestiunii plății dividendelor pentru anul 2017. Potrivit acestora, Moldova Agroindbank a pășit pe o nouă pagină a istoriei sale, bazată pe cele mai bune bunuri create de bancherii Serghei Cebotari, Grigore Furtună și Natalia Vrabie, care au reușit să protejeze capitalul MAIB de acționarii netransparenți.

Durata mandatelor a celor șapte membri ai Consiliului de administrație MAIB, ale căror candidaturi au fost aprobate joi la ședința extraordinară a acționarilor, este de patru ani.

152
100
Tema zilei
Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază la principalele instrumente ale politicii monetare
Conform deciziei Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, rata de bază apentru principalele operațiuni de politică monetară a fost m...
100
0
Citește mai departe
BNM a prezentat Raportul privind activitatea pentru anul 2018: nivelul creditelor neperformante continuă să scadă
Miercuri, 17 iulie, Octavian Armașu, care ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a prezentat Comisiei parlamentare pentru ec...
100
0
Citește mai departe
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe