Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.01.2022
USD
17.90
EUR
19.97
RUB100
0.227
Bitcoin
Etherium

BNM a lăsat neschimbate ratele de bază la principalele instrumente de reglementare monetară

Conform deciziei Băncii Naționale a Moldovei din 14 martie 2019, ratele de bază pentru principalele instrumente de politică monetară vor rămâne neschimbate.

În special, se remarcă faptul că autoritatea de reglementare a păstrat rata de bază pentru operațiunile pe termen scurt la valoarea anterioară de 6,5%, la creditele overnight - 9,5%, iar la depozitele overnight - la 3,5%. Reamintim că, la acest nivel, ratele de bază pentru principalele instrumente ale politicii monetare au rămas acum mai mult de un an - începând din decembrie 2017.

Rata rezervelor obligatorii pentru băncile licențiate din resursele atrase în moneda națională și neconvertibile a fost de asemenea menținută la 42,5%, respectiv la 14%.

Așa cum s-a explicat în Banca Națională, decizia corespunzătoare privind politica monetară a fost luată în contextul unei analize macroeconomice recente, ținând cont de riscurile interne și externe din mediul economic.

În același timp, autoritatea de reglementare este de părere că incertitudinea privind perspectivele inflaționiste și unele riscuri financiare pot fi asociate cu condițiile meteorologice favorabile continue. Până în prezent, acest lucru a avut un efect pozitiv asupra prețurilor la alimente. Cu toate acestea, pentru anul 2020, este rezervat riscul unui nivel mai ridicat al inflației, deoarece există posibilitatea creșterii prețului petrolului și alimentelor pe piețele internaționale, precum și o creștere a inflației de bază.

Următoarea ședință a Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei privind politica monetară va avea loc pe 7 mai.

1048
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe