BNM a acordat permisiunea prealabilă pentru cumpărarea acțiunilor Moldindconbank unui investitor bulgar


Marți, 23 ianuarie, Banca Națională a Moldovei a emis permisiunea prealabilă pentru achiziționarea pachetului unic de acțiuni al BC ”Moldindconbank” în valoare de 63,89% în favoarea unui investitor din Bulgaria - compania DOVERIE UNITED-HOLDING AD.

Compania bulgară a fost înființată în 1996 și în prezent nu a făcut nicio investiție în sectorul bancar.

Așa cum s-a remarcat la Banca Națională, interesul manifestat de investitor este la timpul potrivit, mai ales dacă luăm în considerare ultima decizie de prelungire a vânzării mizei de acțiuni desemnate a Moldindconbank de către autoritatea de reglementare pentru încă trei luni.

La rândul lor, reprezentanții companiei DOVERIE UNITED-HOLDING AD intenționează să intre în banca Moldindconbank cu o echipă de manageri profesioniști care au o vastă experiență în domeniul bancar internațional.

În plus, în comunicatul de presă al Băncii Naționale se constată, de asemenea, că compania bulgară a primit permisiunea preliminară a autorității de reglementare de a cumpăra acțiunile altei bănci licențiate în Moldova - în septembrie 2017. Cu toate acestea, din anumite motive, tranzacția nu a fost efectuată.

Potrivit BNM, în timpul tranzacției, activitatea băncii comerciale "Moldindconbank" se va desfășura în regim normal, iar clienților le vor fi furnizate toate tipurile de servicii bancare.

0

99

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org