CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
22.07.2019
USD
17.57
EUR
19.74
RUB100
0.279
Bitcoin
10627$
Etherium
225.91$

BNM a acordat permisiunea prealabilă pentru cumpărarea acțiunilor Moldindconbank unui investitor bulgar

Marți, 23 ianuarie, Banca Națională a Moldovei a emis permisiunea prealabilă pentru achiziționarea pachetului unic de acțiuni al BC ”Moldindconbank” în valoare de 63,89% în favoarea unui investitor din Bulgaria - compania DOVERIE UNITED-HOLDING AD.

Compania bulgară a fost înființată în 1996 și în prezent nu a făcut nicio investiție în sectorul bancar.

Așa cum s-a remarcat la Banca Națională, interesul manifestat de investitor este la timpul potrivit, mai ales dacă luăm în considerare ultima decizie de prelungire a vânzării mizei de acțiuni desemnate a Moldindconbank de către autoritatea de reglementare pentru încă trei luni.

La rândul lor, reprezentanții companiei DOVERIE UNITED-HOLDING AD intenționează să intre în banca Moldindconbank cu o echipă de manageri profesioniști care au o vastă experiență în domeniul bancar internațional.

În plus, în comunicatul de presă al Băncii Naționale se constată, de asemenea, că compania bulgară a primit permisiunea preliminară a autorității de reglementare de a cumpăra acțiunile altei bănci licențiate în Moldova - în septembrie 2017. Cu toate acestea, din anumite motive, tranzacția nu a fost efectuată.

Potrivit BNM, în timpul tranzacției, activitatea băncii comerciale "Moldindconbank" se va desfășura în regim normal, iar clienților le vor fi furnizate toate tipurile de servicii bancare.

118
100
Tema zilei
Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază la principalele instrumente ale politicii monetare
Conform deciziei Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, rata de bază apentru principalele operațiuni de politică monetară a fost m...
100
0
Citește mai departe
BNM a prezentat Raportul privind activitatea pentru anul 2018: nivelul creditelor neperformante continuă să scadă
Miercuri, 17 iulie, Octavian Armașu, care ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a prezentat Comisiei parlamentare pentru ec...
100
0
Citește mai departe
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe