Câteva bănci din România și Turcia sunt gata să vină pe piața din Moldova


Această declarație a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei întâlniri de lucru cu reprezentanții misiunii Fondului Monetar Internațional, care au sosit săptămâna trecută în capitala Moldovei.

Principalele teme de discuție între membrii misiunii FMI și reprezentanții Ministerului Economiei și infrastructurii, de asemenea, au fost: consolidarea sistemului bancar din Republica Moldova, potrivirea indicilor macroeconomici proiecțiilor pentru anii 2019-2021, diversificarea piețelor de desfacere pentru produsele moldovenești, asigurarea securității energetice, conexiunea la diferiți furnizori de energie electrică și a gazului natural.

În special, Chiril Gaburici a subliniat faptul că, odată cu consolidarea și dezvoltarea sectorului bancar în Republica Moldova autoritățile depun toate eforturile pentru a atrage noi investitori de înaltă calitate în acest sector. De asemenea, ministrul a menționat că mai multe bănci din România și Turcia și-au exprimat deja interesul de a intra pe piața bancară a Moldovei. În acest context, autoritățile moldovenești urmăresc să ofere beneficii suplimentare acestor investitori.

În ceea ce privește subiectul diversificării surselor de aprovizionare cu gaz, ministrul a informat reprezentanții misiunii FMI, că la moment sunt îndeplinite aproape toate condițiile necesare pentru începerea construcției gazoductului „Ungheni - Chișinău“, în luna octombrie. Chiril Gaburici a subliniat că acest proiect este unul strategic pentru Moldova și, prin urmare, se vor depune toate eforturile pentru ca acesta să fie predat în termenii stabiliți.

Misiunea Fondului Monetar Internațional va rămâne în Chișinău până pe 20 septembrie.

0

192

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org