CNPF a modificat regulile de eliberare a polițelor de asigurare obligatorie a răspunderii auto


Înregistrarea cererii, prelucrarea și emiterea contractelor și polițelor de asigurare civilă obligatorie auto poate fi efectuată în regim online. Decizia a fost luată de Comisia Națională pentru Piața Financiară și publicată în Monitorul Oficial.

Conform modificărilor adoptate, contractul și polița de asigurare civilă obligatorie auto vor fi emise de către asigurat în regim on-line. Acestea vor intra în vigoare în termen de până la 24 de ore de la momentul transferului plăților aferente din contul asiguratului în contul asigurătorului.

Potrivit experților, înregistrarea și emiterea contractelor și polițelor de asigurare a răspunderii civile obligatorie auto ar elimina probabilitatea pe viitor a rezilierii unilaterale a contractului de către asigurător (reasigurător), asigurându-se astfel respectarea art. 44 din Legea cu privire la asigurări.

Reamintim că de la 1 februarie 2013 informațiile cu privire la procesarea cererilor primite, înregistrarea contractului și emiterea polițelor de asigurare obligatorie a răspunderii civile auto, precum și datele despre pata daunelor aferente acestor contracte au fost prezentate de către asigurători Comisiei Naționale a Pieței Financiare prin intermediul sistemului informațional automatizat de stat RCA Date.

0

106

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org