CNPF a revocat licența de la cea mai veche societate de asigurări din Moldova - ASITO DIRECT


Comisia Națională a Pieței Financiare a retras de la societatea de asigurări ASITO DIRECT licența pentru dreptul de operare în domeniul asigurărilor generale. Anterior, compania a depus o cerere de returnare voluntară a licenței corespunzătoare.

Conform deciziei Comisiei Naționale pentru Piața Financiară, ASITO DIRECT SA nu mai are dreptul de a presta servicii de asigurare și reasigurare, precum și alte tipuri de activități.

În plus, în termen de 10 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a deciziei Comisiei Naționale a Pieței Financiare, compania trebuie să efectueze un audit și inventariere a contractelor de asigurare, precum și cazurile de compensare a daunelor reglementate care sunt înregistrate în contul CIA ASITO DIRECT. Scopul acestor activități este evaluarea daunelor efective, definirea obligațiilor de plată către creditorii de asigurări, asigurarea plății despăgubirilor de asigurare pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto și Cartea Verde.

Societatea de asigurări ASITO DIRECT este obligată să notifice persoanele asigurate dreptul de a rezilia contractele de asigurare încheiate cu societatea de asigurări, precum și dreptul de a recupera primele de asigurare plătite în baza contractelor desemnate.

Asociația Internațională de Asigurări ASITO a fost înființată la 6 iunie 1991 și a devenit prima societate de asigurări din Moldova, care a primit dreptul de a desfășura activități de asigurare și alte tipuri de activități în domeniu.

0

80

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org