CNPF introduce noi reguli pentru determinarea primei de asigurare obligatorie a răspunderii civile auto


Societățile și brokerii de asigurare nu vor mai avea dreptul să acorde beneficii asigurătorilor din veniturile sau alte categorii de cheltuieli sub orice formă: cadouri, promoții, bonusuri, certificate sau premii. Proiectul corespunzător al modificărilor legislative a fost prezentat consultărilor publice de către Comisia Națională pentru Piața Financiară.

Proiectul propune, de asemenea, o reducere a costului reasigurării de la 18% la 12% și excluderea a doi coeficienți din formula de calculare a cotei de asigurare - acestea sunt cheltuielile asiguratului și marja de venit.

Potrivit autorității de reglementare, adoptarea acestor modificări este necesară pe fondalul începutului procesului de liberalizare a tarifelor din 1 iulie 2019 în categoria de calcul al principalelor acțiuni de asigurare și determinarea valorii coeficienților legați de asigurarea civilă obligatorie (RCA) și Cartea Verde. Astfel de calcule vor fi efectuate în conformitate cu prevederile regulamentului elaborat de CNPF - Metodologia unificată a calculelor.

Se presupune că, odată cu liberalizarea tarifelor, nu va fi necesară aplicarea coeficienților menționați mai sus. În acest context, fiecare agent de asigurări va decide în mod individual mărimea ponderii factorilor de încărcare pe baza cheltuielilor efectuate ca urmare a asigurării obligatorii de răspunderii civile auto și a executării polițelor Carte Verde pentru perioada de raportare precedentă, precum și a cheltuielilor în perioada pentru care se stabilește valoarea decontării și a bazei de asigurare.

0

91

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org