Noua guvernare a Aeroportului Internațional Chișinău face parte dintr-o companie off-shore din Cipru


În urmă cu mai mult de trei ani Aeroportul Internațional Chișinău a fost predat în concesiune LLC «Avia Invest». Pe parcursul acestor ani proprietarii aeroportului s-au schimbat de trei ori. În prezent, pachetul majoritar de acțiuni aparține unei companii offshore cipriote, pe care o deține un oarecare om de afaceri din Moscova. Consiliul de conducere al companiei «Avia Invest», de asemenea, s-a schimbat. Noii membri ai consiliului de administrație au devenit primarul de Orhei, omul de afaceri Ilan Shor, și mama lui vitregă  Ilona Shore.

În luna septembrie a acestui an guvernarea companiei «Avia Invest» iarăși a suferit modificări noi. Pachetul de control al acțiunilor (95%), deținute de compania de la Moscova "Komaksavia", a devenit proprietate a companiei cipriote "Komaksavia Airport Invest Ltd». Restul de 5% au rămas în posesia aeroportului Habarovsk, care este singurul fondator din partea Rusiei.

Crearea unei companii cipriote este indicată din data de 19 august 2016. Unicul ei fondator este moscovitul Modris Kārkliņš în vârstă de 62 ani. Începând cu luna mai a acestui an Kārkliņš este șeful companiei "Komakaviya", înregistrată în registrul companiilor rusești.

Directorul companiei cipriote este Marin Mihov – cetățean bulgar, care și-a dobândit faima pentru relațiile sale cu omul de afaceri din Moldova Vladimir Russu. De asemenea, printre fondatorii  companiei offshore se enumeră și o firmă din Chișinău - «Accent Electronic». În anul 2014 această companie a înregistrat un profit din afacerile sale în valoare de peste 350 de milioane de lei.

Schimbări recente în structura Consiliului de administrație al companiei «Avia Invest» au fost introduse la începutul lunii septembrie a acestui an. Funcția reprezentantului rus Mihail Fedorov  în Consiliul de administrare a fost preluată de Ilona Shore. De asemenea, în procesul de guvernanță al «Avia Invest» participă Arkadie Ciochine, director OOO "Aeroport Handling", Petru Jardin, director «Avia Invest», și Boris Salov - Șeful SRL "Euro Air". Reprezentanții ai Aeroportului din Habarovsk au rămas cetățenii ruși Jaroslav Ashirov și Tatiana Semionova.

0

169

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org