Octavian Armașu a fost numit noul președinte al Băncii Naționale a Moldovei


Parlamentul Republicii Moldova a aprobat candidatura actualului ministru al Finanțelor Octavian Armașu pentru funcția de președinte al Băncii Naționale. El va intra în noul post astăzi, 30 noiembrie 2018.

În sesiunea plenară a organului legislativ, Octavian Armasu a răspuns întrebărilor deputaților, majoritatea cărora au vizat cel de-al doilea raport KROLL și returnarea miliardului furat.

În special, Armașu a menționat că, în timp ce Banca Națională nu deține informații, raportul de factură al KROLL2, care se află în procuratură în acest stadiu al anchetei, nu poate fi făcut public. Prin urmare, noul bancher s-a abținut să vorbească despre orice date și termeni pentru returnarea fondurilor furate. În același timp, el a subliniat că autoritatea de reglementare a îndeplinit complet sarcinile care i-au fost atribuite. În plus, Banca Națională a Moldovei, în timpul domniei lui Sergiu Cioclea, a reușit să creeze o bază solidă pentru implementarea completă a programului de reforme, conform rezoluției Parlamentului European.

Candidatura lui Octavian Armasu pentru funcția de șef al Băncii Naționale a Moldovei a fost propusă de către președintele Parlamentului, Andrian Candu. Mandatul noului guvernator al BNM va fi de șapte ani.

0

185

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org