Profitul net, raportat de către băncile din Moldova în primele două luni ale anului 2017, este în scădere cu 9,5%. Care băncil au obținut cel mai mare


Recent, Banca Națională a Moldovei a publicat raportul financiar, care conține informații despre profiturile și pierderile din sectorul bancar, înregistrate în primele două luni ale acestui an. Potrivit raportului, din 1 ianuarie până în 28 februarie 2017 profitul total înregistrat de sistemul bancar al Republicii Moldova s-a ridicat la aproape 318 milioane de lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, această cifră este mai mică cu 9,5% - în primele două luni ale anului 2016 au fost raportate 351,2 milioane de lei.

Astfel, în clasamentul băncilor care au înregistrat cel mai mare profit financiar pentru perioada dată se află: «Moldova Agroinbank» - cu 110,7 mln lei, «Moldindcombank» - cu 76,7 mln lei, «Mobiasbancă Groupe Societe Generale» - 55,9 mln lei și «Victoriabank» - 36,2 milioane de lei.

Trebuie de remarcat faptul că aceste patru bănci comerciale au reprezentat proporția de 88% din profitul total al sistemului bancar în ianuarie-februarie 2017.

Următorii în clasament se regăsesc: «Energbank» - 14,2 mln lei, «ProCredit Bank» - 7,7 mln de lei, «FinComBank» - 5,3 mln de lei, «Eximbank Gruppo Veneto Banca» - 5,1 mln de lei " BCR Chișinău »- 3 milioane de lei,«Comertbank»- 2,1 milioane lei, și «EuroCreditBank»- 1 milion de lei.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că nici una dintre cele 11 instituții bancare care operează pe teritoriul țării noastre, nu a înregistrat pierderi în primele două luni ale anului 2017. În același timp, 3 bănci comerciale în această perioadă si-au îmbunătățit performanțele financiare – acestea sunt Mobiasbanca Groupe Societe Generale, Energbank și ProCredit Bank. Restul instituțiilor financiare au înregistrat o scădere a profitului net.

0

134

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org