Volumul investițiilor companiei Kaufland pentru crearea unei rețele de magazine în Moldova va depăși 300 de milioane de euro


La evenimentul consacrat începerii construcției primului magazin Kaufland în Republica Moldova, reprezentanții acestuia au menționat că firma germană este gata să investească în dezvoltarea afacerilor în țara noastră. Investiția inițială va depăși 300 de milioane de euro, iar în cadrul proiectului vor fi create aproximativ 2 mii de noi locuri de muncă.

În special, premierul Pavel Filip a subliniat că sosirea concernului german Kaufland pe piața Moldovei indică o îmbunătățire semnificativă a condițiilor de desfășurare a afacerilor în Republica Moldova. Prin urmare, la acest stadiu nu există motive de îngrijorare pentru investițiile efectuate.

De asemenea, Pavel Filip a menționat că salariul minim al angajaților magazinului va fi de circa 7500 lei, în timp ce 50% din produse vor fi reprezentate de produsele producătorilor autohtoni. Prin urmare, în opinia primului ministru, mărfurile produse în Moldova vor avea șanse mai mari de a fi vândute în interiorul țării. În același timp, concurența sănătoasă va îmbunătăți calitatea și accesibilitatea ofertelor de preț.

La rândul său, Angela Gunninger, ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, a mulțumit guvernului RM pentru eforturile sale de îmbunătățire a mediului de afaceri și a climatului investițional în țară.

Reamintim că în acest an, compania germană Kaufland a început construcția primelor trei magazine. Toate acestea se află pe teritoriul municipiului Chișinău. În următorii 10 ani, compania intenționează să-și extindă rețeaua pe tot teritoriul Moldovei, construind un total de 20 de magazine. De asemenea, pe viitor compania și-a programat construirea propriului centru logistic. Machetul primului magazin a fost prezentată miercuri, 5 decembrie, membrilor guvernului.

0

97

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org