Volumul investițiilor în Zona Economică Liberă din Bălți a ajuns la peste 161 milioane de dolari


Vineri, 23 martie, premierul Pavel Filip a vizitat fabricile situate pe teritoriul zonei economice libere din or. Bălți. Conform datelor preliminare, în cei opt ani de activitate a Zonei, volumul investițiilor a crescut de la 6,7 ​​milioane de dolari la 161,8 milioane de dolari.

În prezent, în Zona Economică Liberă din Bălți funcționează 55 de rezidenți. Acestea au deschis mai mult de 6,2 mii de noi locuri de muncă, iar salariul mediu a crescut până la 11,6 mii lei.

Ca parte a vizitei sale în ZEL Bălți, Pavel Filip a vizitat primele două fabrici pentru producția de cabluri auto Draexlmaier (Germania), care au fost deschise la sfarsitul anului trecut. Volumul total al investițiilor în acest domeniu a fost de 35 milioane de euro, iar numărul locurilor de muncă create a depășit o mie de persoane. De asemenea, Draexlmaier intenționează să inițieze procesul de producție în orașul Cahul.

Prim-ministrul RM a vizitat, de asemenea, fabrica pentru producerea de cabluri electrice pentru mașini, deschisă de compania austriacă Gebauer & Griller. Volumul investițiilor acestei societăți s-a ridicat la 20 de milioane de euro, iar numărul locurilor noi de muncă ajunge la 600.

În discuțiile cu rezidenții Zonei Economice Libere Bălți premierul Pavel Filip a declarat că acordarea oportunităților reale rezidenților să-și extindă producția, în scopul de a crește investițiile în economia Republicii Moldova este una dintre sarcinile prioritare ale guvernului.

După cum s-a menționat în mesajul serviciului de presă al Guvernului, reprezentanții companiilor rezidenți ai ZEL Bălți Draexlmaier și Gebauer & Griller au apreciat pozitiv eforturile Guvernului Republicii Moldova în dezvoltarea economică, în special – prin crearea unor condiții adecvate pentru realizarea multor proiecte de investiții, care asigură stabilitatea economică a Republicii Moldova.

0

199

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org