Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
20.05.2022
USD
19.15
EUR
20.16
RUB100
0.307
Bitcoin
Etherium

Volumul investițiilor în Zona Economică Liberă din Bălți a ajuns la peste 161 milioane de dolari

Vineri, 23 martie, premierul Pavel Filip a vizitat fabricile situate pe teritoriul zonei economice libere din or. Bălți. Conform datelor preliminare, în cei opt ani de activitate a Zonei, volumul investițiilor a crescut de la 6,7 ​​milioane de dolari la 161,8 milioane de dolari.

În prezent, în Zona Economică Liberă din Bălți funcționează 55 de rezidenți. Acestea au deschis mai mult de 6,2 mii de noi locuri de muncă, iar salariul mediu a crescut până la 11,6 mii lei.

Ca parte a vizitei sale în ZEL Bălți, Pavel Filip a vizitat primele două fabrici pentru producția de cabluri auto Draexlmaier (Germania), care au fost deschise la sfarsitul anului trecut. Volumul total al investițiilor în acest domeniu a fost de 35 milioane de euro, iar numărul locurilor de muncă create a depășit o mie de persoane. De asemenea, Draexlmaier intenționează să inițieze procesul de producție în orașul Cahul.

Prim-ministrul RM a vizitat, de asemenea, fabrica pentru producerea de cabluri electrice pentru mașini, deschisă de compania austriacă Gebauer & Griller. Volumul investițiilor acestei societăți s-a ridicat la 20 de milioane de euro, iar numărul locurilor noi de muncă ajunge la 600.

În discuțiile cu rezidenții Zonei Economice Libere Bălți premierul Pavel Filip a declarat că acordarea oportunităților reale rezidenților să-și extindă producția, în scopul de a crește investițiile în economia Republicii Moldova este una dintre sarcinile prioritare ale guvernului.

După cum s-a menționat în mesajul serviciului de presă al Guvernului, reprezentanții companiilor rezidenți ai ZEL Bălți Draexlmaier și Gebauer & Griller au apreciat pozitiv eforturile Guvernului Republicii Moldova în dezvoltarea economică, în special – prin crearea unor condiții adecvate pentru realizarea multor proiecte de investiții, care asigură stabilitatea economică a Republicii Moldova.

506
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe