Volumul veniturilor fiscale la bugetul național a crescut cu 15,4%, respectiv 3,7 miliarde lei


La începutul lunii octombrie, veniturile fiscale la bugetul național al Republicii Moldova s-au ridicat la peste 27.4 miliarde lei sau echivalentul în valută de circa 1.63 milioane de dolari. Aceste cifre au fost mai mari decât cifrele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut cu 15,4% sau cu 3,7 miliarde lei.

Conform datelor furnizate de către Serviciul Fiscal de Stat, cea mai mare cantitate de departamentul fiscal i-a revenit bugetului de stat al Republicii Moldova - circa 12,3 miliarde de lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, acest indicator a fost mai mare cu 17,3%.

Creșterea veniturilor la bugetele locale a fost de 13,7% - volumul total al acestora a constituit 2,8 miliarde lei. Încasările la Fondul de asigurări sociale s-a ridicat la 9,3 miliarde de lei, marcând o creștere de 13,8%, și la fondurile de asigurări în sănătate - de circa 2,9 miliarde de lei, fiind în creștere de 14,1%.

Trebuie remarcat faptul că Serviciul Fiscal de Stat este una dintre principalele surse de refacere a bugetului de stat. În special, în primele opt luni ale acestui an, veniturile fiscale s-au ridicat la 10,66 miliarde lei, ceea ce reprezintă aproximativ 46% din totalul veniturilor bugetului de stat.

0

105

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org