Obligațiunie Ministerului Finanțelor pot fi achiziționate de la Banca Națională de către un investitor străin


De răscumpărarea titlurilor de stat, emise în scopul executării garanțiilor de stat la creditele urgente, care au fost emise de către Banca Națională a Moldovei celor trei bănci cu probleme, și-a exprimat interesul un investitor străin.

Potrivit ministrului Finanțelor, Octavian Armașu, după efectuarea tranzacției propuse, potențialul investitor va deveni proprietar integral al obligațiunilor Ministerului de Finanțe, prin urmare – va fi direct legat de emitent. De asemenea, șeful Ministerului Finanțelor a subliniat, că există anumite limitări în acest sens în legislația actuală. Conform acestei prevederi, Banca Națională a Moldovei are dreptul de a vinde obligațiunile investitorilor într-o cantitate de nu mai mult de 40% din totalul emisiilor. Octavian Armașu a subliniat, că o astfel de măsură restrictivă este necesară pentru a se asigura că de datoria de stat nu va dispune nici o persoană cu o reputație dubioasă.

În plus, ministrul Finanțelor a dat asigurări că, în pofida situației dificile, care se observă astăzi în sectorul financiar al țării, în bugetul pentru anul 2017 sunt incluse fonduri pentru rambursarea primului lot de obligațiuni în valoare de 500 de milioane de lei. În anii următori, răscumpărarea obligațiunilor este planificată să fie efectuată în mod analogic, totodată, pentru aceasta nu vor fi utilizate veniturile fiscale.

0

121

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org