Angajamentele asumate de Moldova în cadrul Acordului de asociere va fi realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene


Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 90 de milioane de euro. Banii vor fi utilizați pentru punerea în aplicare mai eficientă a angajamentelor, pe care țara noastră și le-a asumat la semnarea Acordului de Asociere cu UE. Marți, pe 4 iuloe, la reuniunea guvernului a fost aprobat începutul negocierilor privind acordurile, pe baza cărora ar trebui să se ofere sprijinul financiar pentru Republica Moldova.

Așadar, pe baza primului acord, Republica Moldova va primi 62 de milioane de euro. Fondurile vor fi îndreptate spre consolidarea capacității tehnice a autorităților administrației publice, poliției, poliției de frontieră, precum și a agriculturii și dezvoltării mediului rural. În plus, noul document oferă sprijinul financiar întreprinderilor micro, mici și mijlocii. În special, pe baza fondurilor europene autoritățile moldovenești intenționează să mărească capacitatea de dezvoltare a economiei și creșterea acesteia în țară, să diversifice veniturile cetățenilor moldoveni, să îmbunătățească mediul de afaceri în zonele rurale, precum și să aducă legislația națională în conformitate cu standardele Uniunii Europene în domeniul siguranței alimentelor și a sferei veterinare.

Trebuie de remarcat faptul că, potrivit acestui acord, 60 de milioane de euro vor fi furnizate de către Comisia Europeană, 800 000 de euro – de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, și 1,1 milioane de euro va constitui contribuția destinatarilor înșiși.

Conform celui de al doilea Acord de finanțare, Comisia Europeană se angajează să furnizeze Guvernului Republicii Moldova 29 de milioane de euro, care vor fi utilizate pentru dezvoltarea abilităților de formare și gestionare a varietății de proiecte, dezvoltarea unei infrastructuri naționale pentru informațiile spațiale, precum și pentru a combaterea fenomenelor de corupție și spălare de bani.

0

122

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org