Încă o realizare a "Moldova Agroindbank" - includerea în ratingul "TOP 100 SEE"


Banca Comercială "Moldova Agroindbank" și-a confirmat din nou statutul meritat al celei mai mari și mai eficiente bănci din Moldova. A fost inclusă în ratingul anual "TOP 100 SEE", care este alcătuit de către Agenția Financiară Internațională SEE News. Din ratingul actual rezultă că, în comparație cu anul 2015, Moldova Agroindbank a urcat trei poziții, ocupând în anul 2017 locul 69 din 100 cele mai mari instituții bancare din Europa de Sud-Est.

Strategia de rating se bazează pe analiza dinamicii indicatorilor de performanță financiară, pe care băncile au reușit să le realizeze – profitul net și activele totale. Trebuie de remarcat faptul că oricare dintre cele 2.500 de companii de asigurări, bănci și instituții nefinanciare care sunt  înregistrate și operează în regiunea Europei de Sud-Est pot intra în ratingul TOP 100 SEE.

Conform indicatorilor financiari indicati, la 31 decembrie 2016, activele agregate ale BC "Moldova Agroindbank" s-au ridicat la 945,3 milioane euro, marcând astfel o crestere de 8,31% față de anul 2015. Profitul total al celei mai mari instituții financiare a țării a ajuns la 19,5 milioane de euro.

La rândul său, președintele consiliului de administrație al băncii, Sergiu Cebotari, a declarat că rezultatele obținute pe indicatorii de performanță indică corectitudinea strategiei de activitate și dezvoltare ale băncii. Acest lucru a fost facilitat și de factori precum echipa profesională a băncii ”Moldova Agroindbank” și loialitatea clienților. Prin urmare, potrivit șefului băncii comerciale, instituția financiară va continua să ofere servicii de calitate și sigure, va crea parteneriate pe termen lung cu toate categoriile de clienți și va spori transparența în activitățile sale și dezvoltarea produselor bancare inovatoare.

Trebuie remarcat faptul că în clasamentul ”Top 100 SEE 2016” au fost incluse trei bănci comerciale din Moldova, în timp ce Moldova Agroindbank a fost liderul acestora.

0

188

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org