ODIMM va oferi finanțare altor 48 de întreprinzători din Moldova


Noile 48 de proiecte ale antreprenorilor din Moldova vor primi finanțare în cadrul programului de atragere a investițiilor în economi PARE 1+1. ODIMM a aprobat decizia de a acorda în acest scop mai mult de 11,4 milioane de lei. Programul este implementat cu sprijinul Uniunii Europene.

Contribuția proprie a beneficiarilor programului va fi de 30,3 milioane de lei. După implementarea proiectelor se planifică crearea a 114 noi locuri de muncă.

30 din proiectele selectate vor fi implementate în sectorul agricol. Banii vor fi cheltuiți pentru plantarea viilor, cultivarea cerealelor și legumelor în sere. Vor fi dezvoltate 12 proiecte în domeniul sănătății, al industriei de recreere, al transportului de mărfuri și de pasageri, al alimentației, al depozitării produselor agricole. Alte 5 proiecte sunt aprobate în domeniul industriei prelucrătoare.

 În același timp, managerii ODIMM notează că 19 beneficiari vor primi finanțare pentru a-și începe afacerea, restul va folosi fondurile pentru a-și dezvolta și a-și extinde capacitatea de producție.

Trebuie remarcat faptul, că programul de atragere a fondurilor pentru economie PARE 1+1 a început în 2010, iar în 2015 a fost prelungit până în anul 2018. Este destinat migranților moldoveni care lucrează în străinătate și rudelor acestora de gradul I de rudenie care doresc să investească în dezvoltarea afacerilor lor în Republica Moldova. Principiul finanțării este: 1 leu este acordat de către guvern pentru fiecare leu investit de beneficiarul programului, dar nu mai mult de 200 mii lei.

De la lansarea PARE 1+1, mai mult de 1,2 mii de întreprinderi au utilizat acest tip de finanțare. Contribuția lor economică a ajuns la peste 700 de milioane de lei. 

0

224

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org