ODIMM a lansat cea de-a doua tură de selecție a proiectelor în cadrul programului "Femei în Afaceri"


Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a anunțat lansarea celei de-a doua runde de selecție a proiectelor în cadrul programului pilot "Femei în afaceri". Documentele privind participarea la concursurile de granturi pot fi depuse în perioada 4 mai - 5 iunie. Formularul poate fi completat aici.

Femeile care administrează o întreprindere de până la doi ani pot participa la concursul de finanțare nerambursabilă. Valoarea maximă a granturilor este de 165 mii lei. Din această sumă, 110 mii lei sunt destinate investițiilor în echipamente, iar restul de 55 mii lei pot fi folosite pentru plata serviciilor de dezvoltare a afacerilor: cercetare, consultanță și promovare.

După cum a atenționat în cadrul briefing-ului de presă Directorul General interimar al ODIMM, Petru Gurgurov, domeniile prioritare ale programului sunt proiectele legate de inovare, cu potențial mare de export, industriile creative și tehnologiile informaționale, agroindustrie. De asemenea, participanții la concurs pot deveni companiile care nu se încadrează în criteriile de finanțare din partea Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA), companiile furnizoare de produse / servicii pentru companiile mari, organizațiile din mediul rural.

Trebuie de remarcat faptul că finanțarea a 100 de proiecte de investiții a fost aprobată în prima rundă de calificare. Suma totală a granturilor a fost de 14 milioane de lei. Conform estimărilor preliminare, aceste proiecte vor stimula investițiile în economia națională la nivelul de 24 de milioane de lei.

Programul pilot "Femeile în afaceri" a fost lansat în toamna anului 2016 și este proiectat pentru un termen de 3 ani, iar aproximativ 51,5 milioane de lei vor fi alocate din bugetul de stat. Obiectivul principal al acestei inițiative guvernamentale este de a promova potențialul economic și social în zonele rurale prin reducerea discriminării pe criterii de gen. De asemenea, cu ajutorul fondurilor de grant este planificată creșterea și dezvoltarea întreprinderilor existente, schimbarea percepției de inovare, precum și aprobarea accesului la resurse, servicii și tehnologii, necesare pentru dezvoltarea afacerilor.

0

240

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org