Unul din acționarii «VICTORIABANK» a încălcat legea cu privire la instituțiile financiare și a fost amendat de către Banca Națională


Proprietarul unuia dintre cele mai mari pachete de acțiuni ale «VICTORIABANK» a fost amendat de către Banca Națională a Moldovei cu aproape un milion de lei. Potrivit serviciuului de presă al Băncii Naționale, proprietarul băncii comerciale a încălcat cerințele legislației în vigoare, în special Legea cu privire la instituțiile financiare.

Cu toate acestea, având în vedere gravitatea situației, numele acționarului sancționat nu a fost făcut public. În plus, a devenit cunoscut faptul că încă unui acționar al «VICTORIABANK» i-au fost impuse penalități din partea Băncii Naționale a Moldovei. Potrivit autorității de reglementare, ponderea totală a ambilor acționari în capitalul unei bănci comerciale este de 39,2%, în timp ce deținătorul pachetului de acțiuni menționat mai sus este compania Insidown, înregistrată în Cipru.

De reținut, că din lista acționarilor majori ai BC «VICTORIABANK» fac parte: firma «Insidown», căreia îi aparțin 39,2% din acțiunile instituției financiare și care este reprezentată de Serghei Lobanov, și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare reprezentată prin gestionarii Viktor Țurcan și Galina Proytisvet, care deține 25% din acțiunile băncii. Noul Consiliu de administrație «VICTORIABANK» este format din șapte persoane, însă împuternicirile autorității Băncii Naționale a Moldovei le-au primit doar sase membri ai Consiliului – aceștia sunt Andrei Cojocaru și Ion Prisăcaru (Insidown), Gavin N. Ryan și Ionuț Pătrăhău (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), Igor Spoială și Victor Țurcan.

0

121

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org