Licența unuia dintre principalii furnizori de servicii de plată din Moldova a fost sistată


Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis să suspende licența organizației nebancare - prestator de servicii de plată LLC «Artosis» Ltd. pentru dreptul de furnizare a serviciilor de plată și de emitere a monedei electronice. Perioada de suspendare a licenței este de șase luni, începând cu data de 9 august 2018.

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, motivul acestei decizii au fost rezultatele monitorizării tematice pe teren a activităților emitentului de bani electronici. Conform acestor rezultate, în timpul controlului, au fost detectate încălcări grave, efectuate în mod repetat. În special, se menționează încălcările identificate ale Legii privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și a Legii cu privire la serviciile de plată și moneda electronică, a unor reglementări a autorității de control.

La încălcări indică faptul că de către furnizor nu au fost adoptate măsuri de securitate sporite în ceea ce privește anumite categorii de clienți - acesta nu a solicitat informații cu privire la sursa de fonduri, scopul utilizării lor. De asemenea, furnizorul nu a monitorizat tranzacțiile și relațiile de afaceri cu acești clienți. În plus, tranzacțiile cu furnizorul de plată au fost efectuate prin intermediul agenților de plăată, care nu au fost înregistrați în registrul emitenților de monedă electronică a Băncii Naționale, iar datele furnizate către autoritatea de reglementare au fost incomplete și inexacte.

0

108

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org