Reprezentantul oficial al Băncii Mondiale a sosit la Chișinău cu cererea implementării unor noi reforme


În timpul vizitei sale la Cgișinău Kyril Muller, vicepreședinte al birourilor regionale ale Băncii Mondiale în Europa și Asia Centrală, a prezentat autorităților din Republica Moldova noi condiții pentru investiții suplimentare. În primul rând, ar trebui să fie intensificată lupta împotriva corupției la toate nivelurile de guvernare. Potrivit lui Muller, aceasta este singura cale a țării noastre de a obține o stabilitate economică. Pentru a confirma cuvintele sale el a furnizat exemple de punere în aplicare cu succes a acestor reforme în alte țări, unde a fost creat un mediu investițional mai favorabil, au apărut mai multe locuri de muncă, a fost îmbunătățită calitatea serviciilor și execuția angajamentelor.

La o întâlnire cu reprezentantul oficial al organizațiilor financiare internaționale au fost invitați prim-ministru Pavel Filip, ministrul Finanțelor Octavian Armașu, viceprim-ministrul Octavian Calmâc. De asemenea, au fost prezenți și reprezentanții parteneriatelor de dezvoltare din rândul societății. În cadrul întâlnirii, s-au purtat discuții cu privire la reformele economice, care urmează să fie implementate în Moldova, și programul de sprijin din partea Băncii Mondiale. În discursul său Kyril Muller a notificat interesul instituției financiare, al cărei reprezentant este, în sprijinul direct al poporului moldovenesc în dezvoltarea parteneriatelor și a relațiilor de afaceri, oferind locuri de muncă bine plătite, precum și îmbunătățirea calității serviciilor în diferite sectoare ale economiei.

În plus, Muller și-a exprimat speranța privind conducerea unui dialog constructiv între Guvernul Republicii Moldova și Banca Mondială, în scopul de a îmbunătăți performanțele, identificate anterior în lucrarea de cercetare specială a instituției financiare “Cost of Doing Business”, lansarea căreia este programată pentru luna februarie a anului viitor.

Ar trebui să fie remarcat faptul că Banca Mondială este unul dintre principalii parteneri ai Republicii Moldova cu privire la dezvoltarea economică și strategică. Din 1992, după ce țara noastră a devenit membru al Grupului Băncii Mondiale, de către această instituție financiară de talie internațională a fost alocată o sumă de peste 1 miliard $, și au fost implementate mai mult de 60 de proiecte investiționale.

0

131

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org