Octavian Armașu: Cea mai rațională modalitate de ieșire a unei bănci din regimul administrării temporare este atragerea unui investitor


Vorbind despre situația de la Moldindconbank, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armasu, a remarcat că atragerea investitorilor este cea mai rațională cale de ieșire a unei anumite bănci din regimul de administrare temporară. Opinia corespunzătoare a fost exprimată de bancher într-unul dintre interviurile sale acordat reprezentanților mass-media.

În special, Octavian Armașu a formulat un răspuns adecvat referitor la recomandările Fondului Monetar Internațional pentru retragerea regimului de administrare temporară de la banca comercială Moldindconbank. În plus, bancherul și-a exprimat încrederea că în viitorul apropiat va apărea un investitor pentru pachetul de 64% din acțiunile Moldindconbank, care continuă să înregistreze succese și să-și dezvolte activitățile. În plus, până în prezent, mai mulți investitori regionali și-au exprimat deja interesul pentru blocul de acțiuni desemnat.

Potrivit guvernatorului Băncii Naționale, acțiunile Moldindconbank devin din ce în ce mai atractive datorită eficienței sporite a măsurilor luate de autorități pentru îmbunătățirea și asigurarea transparenței acționarilor. De asemenea, un avantaj pentru potențialii investitori poate fi faptul că este pus în vânzare pachetul majoritar, după achiziționarea căruia cumpărătorul va obține controlul asupra conducerii băncii.

În același timp, ținând cont de lipsa temporară de interes pentru pachetul de acțiuni Moldindconbank, Octavian Armașu a menționat că fiecare investitor are nevoie de timp pentru a evalua în mod corespunzător banca și piața bancară în ansamblu.

Reamintim că în perioada 3-18 ianuarie 2019, la Bursa de Valori a Moldovei, a fost scoasă la vânzare pachetul unic de acțiuni ale Moldindconbank în valoare de 63,88%. Prețul fiecărei acțiuni este de 239,50 lei, în timp ce valoarea totală a pachetului depășește 760 milioane lei. Acțiunile pot fi cumpărate atât de un cumpărător, cât și de un grup de cumpărători care au permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei.

0

86

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org