De pachetele de acțiuni ale «Moldova Agroindbank» și «Moldindconbank» sunt interesate Rusia și România


De achiziționarea pachetelor de acțiuni ale celor mai mari băncil comerciale din Moldova "Moldova-Agroindbank» și «Moldindconbank» sunt interesați patru investitori străini. Anterior, în legătură cu condamnarea proprietarilor instituțiilor financiare menționate în scheme frauduloase, Banca Națională a blocat 41% din acțiunile MAIB și peste 60% din acțiunile MICB. Printre potențialii cumpărători ai activelor acestor bănci comerciale se enumără: un fond investițional din străinătate, una dintre cele mai mari banci rdin România și o bancă din Federația Rusă, precum și unul dintre cei mai mari investitori străini din Republica Moldova.

Astfel, de pachetul de acțiuni al BC «Moldova-Agroindbank» este interesat de un fond investițional, care se află în afara teritoriului țării. În același timp, aceleași posibilități de achiziționare a acțiunilor «Moldindconbank» le deține cea mai mare bancă din țara vecină, România, care și-a exprimat în repetate rânduri interesul pentru cumpărarea pachetului de control al instituției financiare. De asemenea, în achiziționarea acțiunilor MICB este interesată și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Potrivit experților, de faptul cine va deveni proprietarul pachetelor de acțiuni blocate ale băncilor comerciale desemnate depinde dezvoltarea ulterioară a întregului sistem bancar din Moldova.

Totodată, numele potențialilor investitori, interesați să cumpere acțiunile băncii comerciale "Moldova-Agroindbank», nu este dezvăluit. Actualmente, aceștia efectuează o evaluare paralelă a activității MAIB, deoarece există probabilitatea achiziționarea activelor în comun.

În același timp, acțiunile BC «Moldindconbank» pot fi achiziționate de către «Banca Transilvania» sau «TBI Bank» din România. De asemenea, în cumpărarea activelor MICB este interesată banca din Federația Rusă "Vneshtorgbank".

0

221

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org