Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.01.2022
USD
18.05
EUR
20.47
RUB100
0.235
Bitcoin
Etherium

De pachetul acțiunilor "Moldova-Agroindbank» sunt interesați mai mulți investitori

Pe 1 februarie 2017 BC "Moldova-Agroindbank» a pus în vânzare două pachete de acțiuni cu valoarea totală de 450 milioane lei. O astfel de decizie a fost luată în conformitate cu ordinul Băncii Naționale a Moldovei, potrivit căruia un grup de proprietary este obligat să-și vândă acțiunile, din cauza depistării anterioare a unor încălcări în procesul de cumpărare a acestora. În cadrul conferinței de presă Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a făcut o declarație privind situația de la banca comercială și a menționat că față de aceste acțiuni își exprimă deja interesul câțiva investitori.

În același timp, reprezentanții băncii comerciale «Moldova-Agroindbank» au subliniat faptul că acțiunile nou emise vor fi transferate către părțile interesate numai în cazul în care aceștia din urmă vor primi o decizie scrisă din partea Băncii Naționale a Moldovei.

Astfel, la Bursa de Valori a Republicii Moldova au fost prezentate următoarele mize:

  • Pachetul unic de 36 605 acțiuni ordinare nou emise de clasa I, cu o valoare inițială de 1064.02 lei per o acțiune. Costul total al pachetului constituie 39 de milioane de lei.
  • Pachetul unic de 389 760 acțiuni ordinare nou emise de clasa I, cu o valoare inițială de 1054.71 lei per acțiune. Costul total al acestui pachet constituie 411.08 milioane de lei.

Tranzacțiile cu acțiunile "Moldova-Agroindbank" pot fi efectuate până la data de 26 iunie a anului curent. Totodată acțiuni vor putea fi cumpărate numai de către persoanele (acționarii) care au primit o permisiune scrisă din partea Băncii Naționale a Moldovei.

Decizia privind extinderea termenului de înstrăinare a acțiunilor BC "Moldova-Agroindbank" a fost realizată în comun de către Banca Națională a Moldovei și Comisia Națională a Pieței Financiare. Motivul principal a fost lipsa investitorilor. Cu toate acestea, după cum a menționat guvernatorul Băncii Naționale, în prezent au apărut câțiva investitori,care și-au exprimat interesul de pachetele de acțiuni scoase la licitație. Iar pentru finalizarea cu succes a operațiunilor de înstrăinare a acțiunilor nou emise termenul a fost prelungit cu încă trei luni.

Anterior, un grup format din 20 de acționari au cumpărat o parte din activele sociale ale băncii comerciale (39.58%) fără o decizie scrisă a Băncii Naționale a Moldovei. Astfel, din 2 martie 2016, toți acționarii, care au participat la tranzacțiile date, au primit ordinul din partea Aparatului financiar central privind înstrăinarea acțiunilor achiziționate de la «Moldova Agroindbank» în termen de 3 luni. Din cauza lipsei investitorilor potențiali acest termen a fost prelungit de mai multe ori.

494
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe