Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
17.09.2021
USD
17.65
EUR
20.76
RUB100
0.243
Bitcoin
Etherium

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat noi amendamente la Legea privind asociațiile de economii și împrumuturi. Care vor fi noile reguli?

În cadrul ultimei reuniuni a sesiunii de primăvară-vară Parlamentul Republicii Moldova a examinat și a adoptat proiectul de amendamente și completări la Legea cu privire la asociațiile deeconomii și împrumuturi. Conform noilor reguli, aceste organizații vor fi obligate să fie membre a unei singure asociații naționale centralizate.

Potrivit inițiativei legislative, Asociația Națională Centrală va reprezenta asociația, fondatorii și membrii căreia vor fi toate economiile și organizațiile de credit care au o licență de a opera în domeniu. Calitatea de membru în Asociația Centrală va fi obligatorie. Noua agenție va avea, de asemenea, o licență valabilă pentru întreg teritoriul Republicii Moldova, pentru ea va fi creată o pagină web, pe care vor fi publicate rapoarte financiare și de audit și care vor stocate pe serverul web pentru o perioadă de cel puțin 5 ani de la data publicării.

În plus, Asociația va avea un consiliu de conducere, majoritatea membrilor căruia sunt independenți de sistemul asociațiilor de economii și credite și vor reprezenta organele de stat cu funcția de reglementare și supraveghere. Termenul de aprobare a acestor persoane va fi de 5 ani.

Astfel, modificările vizate vor permite autorităților de reglementare supravegherea pieței financiare și efectuarea profesională a managementului fondului de lichidități, precum și de a consolida sistemul de supraveghere a asociațiilor de economii și împrumut de către asociația centrală națională.

Până în prezent, pe piața din Moldova există circa 216 de asociații de economii și împrumuturi cu licență de categoria A, fără dreptul de a atrage depozite. Alte 63 de asociații lucrează pe baza licenței B și au aproximativ 33 de sucursale, cu dreptul de a atrage depozite pentru economii.

471
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe