Pavel Filip: Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și-a exprimat interesul față de acțiunile MAIB


În această săptămână, prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, a răspuns în interviu acordat jurnaliștilor portalului libertatea.ro, menționând că de acțiunile celei mai mari bănci comerciale din țară Moldova Agroindbank este interesată Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

În special, premierul a subliniat importanța stabilizării sistemului bancar. Cu privire la intenția BERD de a cumpăra o participație la MAIB, el a aflat de la președintele organizației financiare internaționale care se afla în țară cu ceva timp în urmă. Potrivit lui Pavel Filip, acest lucru arată că economia Republicii Moldova a început să avanseze, iar eforturile depuse de Guvern în ultimii doi ani, nu au fost în zadar.

Reamintim că în luna ianuarie a acestui an Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank, a treia bancă din Moldova. Împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, ele dețin actualmente 66% din capitalul Victoriabank. La rândul său, Moldova Agroindbank se situeaza în topul ratingului băncilor și ocupă cel mai mare segment de piață după portofoliul de credite.

0

151

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org