Primii rezidenți ai Moldova IT Park au devenit 47 de companii


47 de companii din țară au devenit rezidenții primului parc tehnologic Moldova IT Park. Pe 17 ianuarie, administrația parcului a înregistrat noii rezidenți la Centrul de Instruire în IT Tekwill.

Crearea parcului IT Moldova a fost inițiată de către membrii Asociației Naționale a Societăților în domeniul tehnologiilor informaționale și a comunicațiilor în octombrie 2017. De la 1 ianuarie a fost lansat site-ul oficial al proiectului moldovaitpark.md, pe care au fost publicate condițiile de înscriere și înregistrare în parcul IT, setul de documente necesare și alte informații utile.

În calitate de administrator al Moldova IT Park, Serghei Voitovsky a menționat că beneficiile aderării la parcul IT vor fi imediat vizibile și se vor manifesta prin următoarele:

  • rezidenții vor avea dreptul să plătească un impozit unic de 7% din veniturile primite din vânzări;
  • angajații companiilor rezidente vor putea să utilizeze pe deplin întreaga gamă de servicii și asigurări sociale;
  • datorită statutului de obiect virtual al ”Moldova IT Park”, rezidenții acestuia nu vor mai avea nevoie de investiții în infrastructură, prin urmare, este exclusă și necesitatea susținerii lui materiale și tehnice.

Suma contribuțiilor rezidente va fi calculată ținând cont de previziunile cheltuielilor anuale ale Moldova IT Park, precum și de veniturile rezidenților înșiși.

0

229

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org