«Piraeus Bank România» a implementat în întregul portofoliu de carduri Visa tehnologia inovatoare Contactless


De către "Piraeus Bank România" au fost introduse noile carduri Visa, realizate în baza tehnologiei  Contactless (fără contact). Cardurile au fost puse în circulație încă din 6 iunie 2016. Astfel banca urmărește să alinieze dinamica pieței financiare în raport cu băncile naționale și internaționale. De aceea a fost inițiată emiterea cardurilor contactless pentru clienții "Piraeus Bank România", care ține să înlocuiască cardurile vechi, folosite la plata diverselor produse și servicii.

Tehnologia contactless prevede efectuarea plăților după o metodă mai rapidă, care ia cu 33% mai puțin timp decît plățile cu folosirea cardurilor standard și cu 52% mai puțin timp decât efectuarea plăților la tranzacțiile mici cu folosirea numerarului. Pentru plățile, valoarea cărora depășește 100 de lei, se va solicita suplimentar introducerea codului PIN.

În prezent, în România funcționează mai mult de 40 de mii de POS-terminale de plată, care susțin tehnologia inovațională contactless.

Potrivit Mădălinei Teodorescu, directorului  adjunct al "Piraeus Bank România", instituția financiară a pus în aplicare această opțiune cu emiterea cardurilor de credit contactless acum 6 luni, scopul principal fiind oferirea clienților băncii unui confort suplimentar în ceea ce ține utilizarea cardurilor, indiferent de tipul acestora. La cumpărareai și achitarea unui produs, spre exemplu, a cafelei de dimineață, masei de prânz sau a unui bun din magazin, costul căruia nu depășește valoarea de 100 de lei, cardul contactless îi va permite posesorului să efectueze tranzacția mult mai rapid, convenabil și sigur. Potrivit reprezentantului oficial al "Piraeus Bank România", o astfel de decizie este menită să continuie la nivel național misiunea de schimbare a vieții clienților spre bine, adică utilizatorii cardurilor nou emise vor avea posibilitatea de a obține profit din orice tranzacție efectuată de ei.

Cardurile contactless, emise de ”Piraeus Bank România”, păstrează toate funcționalitățile cardurilor de credit, debit și contact, folosite pînă în prezent. Iar clienții-posesori ai cardurilor de credit, care au fost emise înaintea lansării noii tehnologii, pot solicita înlocuirea acestora cu carduri contactless la orice sucursală a ”Piraeus Bank România”.

0

181

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org