După calitatea portofoliul de credite „Fincombank“ a luat poziția de lider – aceasta a fost posibil datorită reducerilor la „creditele neperformante“


Conform raportulului portofoliului de credite la alocația pentru „creditele neperformante“ în primul trimestru al anului 2017, banca comercială „Fincombank“  a luat poziția de lider. Indicii respectivi au constituit 1,7%. De reținut că, volumul portofoliului acestei instituții financiare este de 1,2 miliarde de lei, iar la data de 31 martie 2017 reducerile pentru pierderile la credite oferite de bancă, nu au depășit 20,1 milioane de lei. Locul doi a rating-ului a luat BC «Eurocreditbank» cu indicele de 1,9%, iar pe a treia poziție s-a situat «Comertbank» - creditele sale s-au depreciat cu 2,6%.

În aceeași perioadă, băncile cu o prezență mare a portofoliului de credite, aceste cifre sunt semnificativ mai mari. Așadar, portofoliul de credite al celei mai mari instituții financiare din țară «Moldova Agroindbank» a constituit 11,81 miliarde de lei, cu cota pentru pierderile la credite de 9,1%, ceea ce echivaleaza cu 899.4 milioane de lei. «Moldindconbank» a înregistrat o performanță de 16,7% sau de 1,06 miliarde de lei, iar portofoliul de credite s-a ridicat la 6,3 miliarde de lei. Pe următoarea poziție a ratingului s-a plasat prima bancă privată din Moldova «Victoriabank» cu indicatori de 11,1% sau 488,3 milioane lei, și volumul de credite de 4,3 miliarde de lei.

Ultimele poziții ale clasamentului sunt ocupate de două bănci cu capital străin - «Eximbank», care aparține grupului financiar Veneto Banca (Italia), și «BCR» Chișinău, care face parte din grupul financiar Erste Group (Austria). Până la începutul lunii aprilie, indicatorii raportului portofoliilor de credite și reducerilor băncilor cu privire la «creditele neperformante» au atins cifrele de 17,2% și 21%, respectiv. Sumele pentru pierderi la credite s-au ridicat la 305,4 milioane lei și 99,8 milioane de lei respectiv, iar volumul creditelor a constituit 1,2 miliarde lei (Eximbank) și 464,7 milioane de lei ( «BCR Chișinău»).

0

134

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org