La cererea cetățenilor, BNM va distribui monedele comemorative cu nominalul de 10 lei


Banca Națională a Moldovei a decis distribuirea monedelor comemorative cu o valoare nominală de 10 lei, a căror emisie e destinată împlinirii celei de-a 25-a aniversări a intrării în circulație a leului moldovenesc, la numeroasele cereri parvenite din partea cetățenilor. Monedele vor fi disponibile la reprezentanța BNM la adresa bul. Gr. Vieru, 1, mun. Chișinău.

Monedele comemorative pot fi obținute în schimbul bancnotelor din hârtie sau monedelor care acoperă valoarea lor nominală - 10 lei. Orice persoană care dorește să achiziționeze bancnote comemorative se poate adresa la adresa specificată în perioada 2 ianuarie - 4 ianuarie 2019, de la orele 10:00 la 12:00.

În total, prin intermediul ghișeului specificat, Banca Națională intenționează să distribuie circa 5.000 de monede, în timp ce o persoană poate achiziționa maxim 2 exemplare. Reamintim că monedele și bancnotele se introduc în circulație prin intermediul băncilor licențiate.

Trebuie remarcat faptul că monedele comemorative de 10 lei sunt acceptate ca mijloc de plată pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Acestea circulă în paralel cu bancnotele de hârtie și monedele metalice de același nominal.

La data de 29 noiembrie a acestui an au fost emise monede comemorative de 10 lei în onoarea împlinirii a 25 de ani de la introducerea în circulație a monedei naționale a Republicii Moldova.

0

149

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org