Sub a cărui conducere se află astăzi BC "Moldindcombank"?


Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a numit săptămâna trecută noi membri ai executivului și consiliului băncii comerciale "Moldindcombank". Potrivit unor surse, aceasta instituție financiară prin intermediari îi aparținea lui Veaceslav Platon, care la această etapă se află sub urmărire penală pe faptul complicității sale în furtul bancar.

Potrivit serviciului de presă al Băncii Naționale, actualmente comitetul executiv al băncii comerciale "Moldindcombank" este compus din următorii membri: președintele Aureliu Cincilei, prim-vice-președintele Victor Cibotaru și doi vice-președinți – Svetlana Magdaliuc și Iurie Ursu. În consiliul instituției bancare au fost aprobate candidaturile lui Giendrius Sneponkus, cetățeanului Lituaniei și membru al grupului European Banking Authority, președintelui Asociației Băncilor din Moldova, Nicolae Dorin, fostului prim-vicepreședinte al BC "Moldova-Agroindbank" Anei Gheorghiu, precum și  a Elenei Punga și Aureliu Cincilei.

Toate candidaturile prezentate au fost aprobate după ce în luna octombrie a anului curent de către Banca Națională a Moldovei a fost stocată activitatea a mai multor persoane care, conform aceastei instituții financiare, dețin cea mai mare parte a capitalului social al băncii comerciale "Moldindcombank" – în valoare de aproximativ 64%.

În același timp, Banca Națională a Moldovei a dat asigurări cetățenilor că, în prezent activitatea băncii comerciale "Moldindcombank" se efectuează în mod obișnuit. Această instituție, ca și înainte, oferă populației servicii financiare, inclusiv de deservire a depozitelor, creditare și decontare a fondurilor.

0

193

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org