O altă bancă din Moldova a intrat sub sancțiunile Băncii Naționale - ProCredit Bank


Site-ul oficial al autorității de reglementare a publicat un anunț privind sancționarea ProCredit Bank pentru nerespectarea anumitor prevederi ale Legii activității bancare. Sancțiunile aplicate instituției financiare sunt prezentate sub formă de avertisment, pe baza deciziei Comitetului Executiv al BNM nr. 34 din 31 ianuarie 2019.

În special, avertizarea Băncii Naționale a Moldovei a fost aplicată asupra ProCredit Bank pe următoarele componente:

  • nerespectarea cerințelor legislative privind clasificarea bunurilor, obținerea de informații și documente despre debitori;
  • neconcordanțele identificate în sistemul de control și administrare internă: neefectuarea unui audit al activităților / operațiunilor externe și auditul anual al documentației interne a băncii, furnizarea de rapoarte autorității de reglementare cu date eronate;
  • neconcordanțe în sistemul de management al securității informațiilor;
  • nerespectarea anumitor cerințe ale legislației în vigoare în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor, precum și în efectuarea operațiunilor de plată și asigurarea regimului corect al rezervelor obligatorii.

În prezent, BC ”ProCredit Bank” operează în regim normal și oferă toate tipurile de servicii, inclusiv depozite, împrumuturi și operațiuni de decontare.

0

73

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org