Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.01.2022
USD
17.90
EUR
19.97
RUB100
0.227
Bitcoin
Etherium

O altă bancă comercială a intrat sub sancțiunile BNM - EuroCreditBank

Conform rezultatelor unui control tematic efectuat recent privind conformitatea sistemelor informaționale și a continuității procesului de lucru, Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis să impună sancțiuni sub forma unui avertisment către banca comercială EuroCreditBank cu privire la încălcările și neconcordanțele constatate.

În special, după cum se precizează în raportul autorității de reglementare, EuroCreditBank va trebui să elimine încălcările depistate în cadrul de reglementare. În caz de reapariție a acestor încălcări, Banca Națională își rezervă dreptul de a aplica măsuri mai stricte împotriva acestei instituții financiare.

Astfel, ca urmare a controlului tematic efectuat, au fost identificate încălcările Regulamentului privind cerințele minime pentru sistemele informaționale, precum și a Regulamentului privind activitatea administrativă și de conducere a băncii.

Astăzi, EuroCreditBank funcționează în mod normal și oferă întreaga gamă de servicii solicitate, inclusiv depozite, împrumuturi, operațiuni de plată și de decontare.

În același timp, Banca Națională remarcă faptul că încălcările constatate nu au depășit cerințele prudențiale și, prin urmare, nu reprezintă riscuri serioase pentru stabilitatea financiară a instituției bancare. În luna mai, EuroCreditBank a fost sancționată de autoritatea de reglementare pentru încălcări ale cerințelor prudențiale pentru activitățile de creditare, concentrarea riscurilor, transparența acționarilor și clasificarea activelor.

EuroCreditBank este cea mai mică bancă comercială din Moldova. Capitalul său social este de numai 138 milioane de lei. Conform rezultatelor din 2018, activele acestei instituții financiare s-au ridicat la peste 1,06 miliarde lei, iar volumul profitului net a constituit 11,4 milioane lei.

688
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe