Asistența financiară a bugetului pentru anul 2018 va fi asigurată din fondurile de credit alocate Republicii Moldova de Banca Mondială


Pentru susținerea bugetului pe anul 2018, Moldova intenționează să utilizeze fondurile din împrumutul în valoare de 30 milioane dolari, acordat de Banca Mondială în cadrul Programului de Management Economic pentru Moldova "DPO-3". Proiectul Acordului privind finanțarea și începerea negocierilor asupra acestuia au fost aprobate de guvern.

Acordul de finanțare este planificat să fie semnat între Guvernul Republicii Moldova și Asociația pentru Dezvoltare Internațională, care face parte din Grupul Băncii Mondiale. Pentru aceasta, a fost format un grup de negociatori condusi de ministrul finantelor, Octavian Armașu. El are autoritatea de a semna protocolul negocierilor, precum și alte documente.

Ministrul Finanțelor a menționat că programul "DPO-3" prevede implementarea reformelor structurale necesare pentru tranziția Republicii Moldova la un model de dezvoltare mai durabil și mai cuprinzător. În special, Octavian Armasho a remarcat că Programul de Management Economic al Republicii Moldova "DPO-3" este una dintre cele mai importante componente ale Parteneriatului Strategic pentru perioada anilor 2018-2021. În același timp, scopul principal al programului este de a ajuta țara noastră să reducă riscurile fiscale și să dezvolte sectorul privat prin crearea unui mediu mai loial. Astfel, se preconizează creșterea productivității și competitivității diferitelor sectoare ale economiei, precum și atragerea de investiții profitabile.

Valoarea împrumutului acordat de Banca Mondială este de 30 de milioane de dolari. Numerarul va fi transferat ca suport bugetar pe măsură ce acțiunile vor fi efectuate așa cum este indicat în Matricea de politici BLEND.

0

234

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org