Achiziționarea licenței va costa pentru companiile de asigurări mai scump


Valoarea plății pentru emiterea licenței societăților de asigurări poate crește până la 20 mii lei, în loc de 13 mii, cât se plătește actualmente.

Miercuri, 30 mai Comisia pentru economie, buget și finanțe a examinat proiectul de lege, conform căruia se propune creșterea sumei care trebuie plătită pentru eliberarea licenței pentru companiile de asigurări din Republica Moldova, de la 13,000 lei până la 20 de mii de lei. De asemenea, în noul proiect de lege se stabilește o clasificare a documentelor anexate la cererea de obținere de licenței asigurătorului, precum și procedura de depunere a documentelor autorităților de reglementare. În plus, au fost evidențiate motivele și procedurile de actualizare, reexemplere a licenței și recunoaștere a acesteia ca nevalidă.

Momentul examinării cererilor de eliberare și reînnoire a licențelor de asigurare a fost, de asemenea, prelungit până la 3 luni și, respectiv, 20 de zile. Conducerea registrului agenților de asigurări și controlul acestora, conform noului proiect de lege, vor fi efectuate de către autoritatea de supraveghere. 

0

395

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org