Medierea – o formulă inovatoare în soluționarea reclamațiilor, utilizată de Mobiasbanca


BC ”Mobiasbancă” a anunțat lansarea unui nou instrument pentru soluționarea reclamațiilor din partea clienților – procedura de mediere. Instrumentul inovator a fost adoptat în conformitate cu practica internațională și propune alternative în rezolvarea obiectivă și profesională a conflictelor apărute în cazul în care clientul nu este de acord cu răspunsul primit de la Bancă, sau nu-i este oferit rezultatul după expirarea perioadei de 30 de zile de la data înregistrării reclamației.

Cu noul serviciu, clienții Mobiasbancă pot utiliza gratuit serviciile unui mediator independent, prin contactarea Centrului de mediere al Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova la telefonul (022) 235-268. Procedura de mediere va fi efectuată în conformitate cu Legea 07.03.2015 №137 „Cu privire la mediere“, și în condițiile adoptate în documentul Medierea reclamațiilor adresate Băncii

Secretarul general al BC «Mobiasbancă», Stela Ciobanu, a menționat, că unul dintre principalele obiective ale dezvoltării instituției financiare este orientarea spre o cooperare strânsă și de lungă durată cu clienții săi bazată pe încredere. Datorită introducerii unei astfel de formule alternative a revizuirii reclamațiilor, vor fi identificate soluții optime care vor permite clientului să interacționeze mai bine cu banca. În special, Stela Ciobanu a subliniat faptul, că Mobiasbancă este interesată să se asigure că toți clienții săi sunt satisfăcuți și, prin urmare, orice plângere ar trebui să conducă la procese îmbunătățite.

La rândul său, directorul Centrului de Mediere al Camerei de Comerț și Industrie, Dumitru Lefter, a remarcat că acest instrument de intermediere bancară ar permite soluționarea conflictelor existente și va preveni apariția unor noi dificiențe. Astfel, vor fi stabilite relații mai eficiente între părți, bazate pe principiul egalității și respectării condițiilor stabilite în acord între aceste părți.

0

171

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org