Prin sistemul MTender au fost încheiate primele contracte de achiziții publice


Ministerul Finanțelor, în colaborare cu Inspecția de Supraveghere Financiară au semnat primele contracte de achiziții publice în format electronic prin intermediul sistemului MTender.

Potrivit Ministerului Finanțelor, contractele relevante au fost înregistrate la Trezoreria de Stat și au fost încheiate între autoritățile publice și agenții economici cu utilizarea semnăturilor electronice. Această semnătură a fost realizată special de Centrul Electronic de Control. De asemenea, se constată că toate etapele tranzacțiilor - de la planificare la semnare - erau efectuate pe cale electronică.

Eventual, Platforma MTender este planificată să fie îmbunătățită, iar mecanismul achizițiilor publice să fie efectuat în format electronic, pentru a-l face mai eficient și mai transparent. Asistența tehnică și financiară în acest proces este gata să o ofere Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Sistemul de achiziții electronice al MTender a fost testat în 2017. Cu ajutorul Ministerului Finanțelor și entităților subordonate au fost puse în aplicare tranzacțiile de achiziții ieftine. Potrivit calculelor preliminare, prin utilizarea programului-pilot MTender economiile au constituit mai mult de 1 milion de lei și a fost posibilă executarea a peste 600 de tranzacții de achiziții publice.

0

392

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org