Potențialii cumpărători ai acțiunilor MOLDINDCONBANK au fost avertizați de către avocați


Potențialii cumpărători ai acțiunilor băncii comerciale „Moldindconbank“ a primit un avertisment din partea asociației de avocați „Veacheslav Lych și partenerii“, precum că acțiunile guvernanței Republicii Moldova, care vizează blocarea mizelor MICB, sunt ilegale. Trebuie de remarcat faptul că asociația de avocați reărezintă interesele unuia dintre acționarii «MOLDINDCONBANK».

Conform textului avertismentului preventiv, activitatea autorităților din Republica Moldova cu privire la blocarea acțiunilor BC «Moldindconbank», este ilegală și vine în contradicție cu prevederile dreptului internațional și angajamentele internaționale asumate de către țara noastră. În plus, în scrisoare se subliniază faptul că orice acțiune întreprinsă, care vizează vânzarea participațiilor, inclusiv emiterea de noi acțiuni sau anularea celor vechi, de asemenea sunt ilegale și nu produc consecințe juridice.

În documentul citat de agenția de știri „Infotag“, este declarat că victima, fiind un acționar al MICB, a inițiat procedura la arbitrajul internațional  împotriva Republicii Moldova pe subiectul nerespectării angajamentelor sale de investiții. Astfel, toate tranzacțiile referitoare la achiziționarea acestor pachete de acțiuni ale «MOLDINDCONBANK» vor fi recunoscute ca fiind invalide.

În același timp, asociația de avocați „Veacheslav Lych și partenerii“, a subliniat în discursul său că acțiunile MICB, care aparțin proprietarilor legitimi vor fi cerute spre returnare de la potențialii cumpărători. La rândul său, potențialii cumpărători vor fi obligați să ramburseze proprietarilor legali ai acțiunilor «MOLDINDCONBANK» prejudiciul adus.

Potrivit informațiilor neoficiale, în prezent se discută achiziționarea de către investitorii străini a 63,8% din acțiunile Moldindconbank. Proprietarii acestora au fost recunoscuți anterior de către Banca Națională a Moldovei ca fiind„în de acord“. La rândul său, autoritatea de reglementare a recomandat acționarilor desemnați să-și vândă participațiile în termen de 90 de zile. Dacă în termenul specificat acțiunile nu vor fi vândute, emitentul va primi un ordin de a le anula și să emită în aceeași valoare o cotă suplimentară pentru a continua vânzarea la licitațiile publice.

0

152

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org