Guvernul Republicii Moldova a aprobat ratificarea bugetului de stat pentru anul 2018


În această săptămână, cabinetul de miniștri a aprobat o listă de modificări și completări la Legea bugetului de stat pentru anul 2018. Documentul prevede o creștere a veniturilor bugetului public național cu 963.9 milioane de lei, a cheltuielilor - cu 1 312,5 milioane de lei, în timp ce deficitul bugetar, în conformitate cu noile previziuni, va crește cu 348.6 milioane de lei. În același timp, veniturile și cheltuielile bugetului de stat vor crește în 2018 cu 303.5 și 652 mil. lei, respectiv.

Cea mai mare parte a bugetului de stat - circa 800 de milioane de lei - vor fi alocați pentru realizarea Programului de reparare a drumurilor naționale, locale și comunitare, precum și a străzilor. Încă 63,6 milioane de lei vor fi direcționate pentru dezvoltarea Serviciului național unic pentru apeluri de urgență 112, 61,2 milioane lei - pentru reabilitarea rețelelor de electricitate, 53,2 milioane de lei - pentru punerea în aplicare a proiectului pentru achiziționarea de locomotive și restructurarea infrastructurii căilor ferate, iar 51.2 milioane lei - pentru a majorarea normelor financiare necesare pentru alimentația elevilor din instituțiile de învățământ preșcolar și școlar.

De asemenea, vor fi alocate suplimentar peste 32 milioane de lei pentru consolidarea capacităților diferitelor departamente de stat.

Cheltuielile pentru asigurările sociale vor crește cu 16,7 milioane de lei, în principal - datorită majorării prestațiilor sociale și a plăților compensatorii.

După cum s-a menționat de guvern, creșterii veniturilor bugetului de stat a contribuit accelerarea ritmului de creștere economică, creșterea exporturilor, precum și majorarea salariului mediu lunar pe economie.

Astfel, în noul document este prezentată următoarea actualizare privind bugetul de stat pentru anul 2018: veniturile vor constitui 36.922 miliarde de lei, cheltuielile - 41.984 miliarde lei, iar deficitul bugetar - 5,62 miliarde lei.

În curând, proiectul de ratificare a bugetului de stat pentru anul 2018 va fi înaintat Parlamentului spre examinare.

0

268

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org