Guvernul Republicii Moldova a lansat un program de finanțare pentru tineri. Cine poate începe o afacere?


Miercuri, 10 octombrie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat lansarea programului ”START pentru tineri: o afacere durabilă la tine acasă”. Avantajul va fi acordat tinerilor din mediul rural care doresc să-și deschidă afacerea în domeniul inovării, al tehnologiei informației și comunicațiilor, al cultivării produselor ecologice.

În cadrul programului de finanțare, fiecare inițiator al propriei afaceri va putea primi maximum 180 mii lei pentru întreprinderea sa și 10 mii lei pentru servicii de consultanță. Scopul programului este de a integra tinerii în mediul economic al Republicii Moldova prin susținerea lansării și dezvoltării afacerilor pe termen lung. Proiectul este conceput pentru perioada anilor 2018-2020. La acesta pot participa tineri care doresc să-și deschidă sau gestionează deja propria afacere în țară, atât în ​​zonele rurale, cât și în zonele urbane.

În plus față de asistența financiară, programul va permite tinerilor să beneficieze de consultațiile specialiștilor calificați. O atenție deosebită va fi acordată aspectelor, cum ar fi crearea de noi locuri de muncă în zonele rurale, dezvoltarea industriei alimentare, reconstrucția sistemelor de canalizare și alimentare cu apă, servicii în sectorul turismului, medicinei și bunăstării.

Prima etapă a proiectului implică identificarea ideilor de afaceri, iar în a doua etapă, beneficiarii programului vor putea utiliza Voucher-ul de afaceri pentru o sumă maximă de 10 mii de lei. Fondurile pot fi utilizate pentru testarea ideilor, instruirea în domeniul de activitate ales și elaborarea unui plan de investiții.

În etapa finală, proiectele cele mai promițătoare și inovatoare vor fi selectate pentru finanțare ulterioară. Valoarea finanțării nerambursabile va fi de 80% din totalul investiției, dar nu mai mult de 180 mii lei. În același timp, contribuția proprie a întreprinderii beneficiare va trebui să fie de cel puțin 20% din valoarea proiectului de investiție. Numărul total de beneficiari este de 250 de întreprinderi mici și mijlocii.

La Program pot participa cetățenii Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18-35 care doresc să inițieze sau deja gestionează o întreprindere nou creată în țară. Mai multe informații găsiți în document.

0

124

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org