Guvernul a adoptat Planul de acțiune pentru asigurarea unor condiții bune pentru agenții economici


Vineri, 13 aprilie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat Planul de acțiune pentru perioada anilor 2018-2020 pentru punerea în aplicare a Strategiei de reformare în domeniul afacerilor, care a fost elaborat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii pentru anii 2013-2020. Noile măsuri vizează reglementarea și îmbunătățirea condițiilor de piață pentru agenții economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.

După cum a menționat ministrul Economiei, Kirill Gaburici, noul plan prevede continuarea reformării și optimizării în cadrele care reglementează procedurile administrative. În special, în serviciile fiscal și vamal este planificată punerea în aplicare a unui sistem de înregistrare on-line a activității independente prin sistemul informațional al Serviciului Fiscal de Stat. De asemenea, va fi creat un singur cont pentru a plăti contribuabilului. În același timp, autoritățile intenționează să simplifice procedura de devamare a mărfurilor importate pe teritoriul Republicii și să elaboreze un nou cod vamal, precum și să pună în funcțiune a unui sistem de tranzit computerizat.

În domeniul documentației este planificată deschiderea unui Gișeu unic pentru întreg teritoriu al Republicii Moldova, în care antreprenorii vor putea, în cel mai scurt timp posibil să obțină serviciile necesare. În plus, noul document prevede o strategie de reformare a controlului de stat și de reorganizare a Registrului acțiunilor de control întreprinse de stat. Acest lucru va permite autorităților monitorizarea acțiunilor agenților economici într-un mod centralizat.

Astfel, Strategia de reformare a cadrului de reglementare a afacerilor pentru perioada anilor 2013-2020 își propune să atingă trei obiective principale: dezvoltarea unui sistem de reglementare ușor de utilizat, dezvoltarea stimulentelor pentru implementarea efectivă a reformelor, îmbunătățirea și acordarea sprijinului necesar părților interesate în participarea la procesul de reformare.

0

186

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org