Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
19.01.2022
USD
18.03
EUR
20.54
RUB100
0.235
Bitcoin
Etherium

Executivul a aprobat modificările proiectului politicii fiscal-bugetare pentru anul 2017

 Guvernul Republicii Moldova a aprobat modificările la proiectul politicii fiscale pentru anul 2017. Deputații au propus modificările în timpul primei lecturi a documentului. În special, a fost abordată problema creșterii costului accizelor pentru produsele de tutun și produsele petroliere. În același timp, se va reduce rata impozitului pe veniturile, obținute din închirierea bunurilor imobiliare. Iar costul accizelor la bijuterii și articole din metale prețioase va rămâne același.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a menționat că creșterea costului accizelor la produsele din tutun, camioane și produsele petroliere este o condiție prealabilă a eliminării taxelor în ceea ce ține de poluarea mediului înconjurător pentru categoriile de producție menționate anterior. De asemenea, prin creșterea accizelor este planificată compensarea pierderilor bugetare. Totadată va crește și costul accizelor la producția de bere din malț – până la 2,7 lei per litru.

Se vor modifica, de asemenea, și impozitele pe veniturile provenite din tranzacțiile imobiliare. Potrivit ministrului finanțelor, va fi anulată deducerea prealabilă din înstrăinarea proprietății, a cărei valoare se ridică în prezent la 7%. Potrivit lui Octavian Armașu, acest lucru ar trebui să dea un impuls suplimentar pentru piața financiară și bancară din Republica Moldova. În plus, potrivit noului proiect de lege, a fost propusă reducerea valorii impozitului pe venit pentru persoanele fizice, care obțin venituri din oferirea în posesie sau utilizare temporară a proprietății imobile altor persoane fizice – de la 10% la 7%.

De asemenea, sprijinul guvernamental va fi acordat producătorilor de energie din biocombustibili (biomasă). Astfel, este planificată stabilirea unei rate reduse a TVA-ului de 8% pentru biocombustibili, utilizați în producerea de energie termică, energie electrică și apă caldă.

De afirmații positive a fost însoțită inițiativa ridicării salariilor tinerilor angajați ai Serviciului Vamal de Stat – până la 8000 de lei.

În total de către Guvernul Republicii Moldova au fost introduse 29 de modificări la proiectul bugetar-fiscal petrnu anul 2017. Documentul urmează să fie transmis Parlamentului spre aprobare în lectura a doua.

451
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe