Consiliul de Administrație al Moldova Agroindbank S.A. a anunțat o convocare extraordinară a acționarilor


La data de 22 noiembrie, consiliul de administrație al băncii comerciale Moldova Agroindbank S.A. va organiza o ședință extraordinară a acționarilor. Mesajul corespunzător a fost publicat pe site-ul oficial al instituției financiare.

La reuniunea extraordinară a acționarilor din Moldova Agroindbank vor fi discutate trei aspecte:

  1. Încetarea anticipată a competențelor membrilor Consiliului de Administrație al MAIB
  2. Alegerea noilor membri ai Consiliului de Administrație
  3. Distribuirea dividendelor pentru anul 2017.

De asemenea, în declarația oficială a băncii se spune că acționarii care dețin acțiunile MAIB la data de 16 octombrie 2018 de asemenea vor putea participa la întrunire. Decizia de a organiza o adunare generală extraordinară a acționarilor a fost luată în contextul necesității de a alege o nouă componență a Consiliului de administrație al instituției bancare. Anterior s-a raportat că noua structură va include șapte membri, printre care reprezentanții noilor acționari ai Moldova Agroindbank, care au cumpărat pachetul în valoare de 41,09% din acțiunile băncii la data de 2 octombrie.

În ceea ce privește problema plății dividendelor pentru anul 2017, reamintim că analiza sa la recomandarea autorității de reglementare a fost amânată pentru o jumătate de an după ce rezultatele financiare ale MAIB pentru această perioadă au fost aprobate la adunarea generală anuală. Propunerea președintelui consiliului de administrație al Moldova Agroindbank, Serghei Chebotari, de a amâna distribuirea dividendelor pentru toamna acestui an a fost susținută de toți acționarii.

Acum conducerea băncii notează că, datorită eforturilor bine coordonate ale parlamentului, ale guvernului și ale Băncii Naționale a Moldovei, principalul motiv pentru care Moldova Agroindbank nu a fost în stare să plătească dividende mai devreme, adică netransparența unor acționari, a fost eliminat.

Acum, acționarii trebuie să îndeplinească sarcina de a conveni cu Banca Națională suma propusă a dividendelor și de a obține permisiunea de a le plăti. Conform rezultatelor primelor opt luni ale anului 2018, capitalul Moldova Agroindbank a depășit 4 miliarde de lei, în timp ce valoarea de bilanț a unei acțiuni MAIB este mai mare de 3.890 lei.

0

176

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org