CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
24.08.2019
USD
17.88
EUR
19.79
RUB100
0.272
Bitcoin
10084$
Etherium
189.69$

La schimbarea valutelor, băncile din Moldova vor trebui să emită un cec

La finalizarea fiecărei operațiuni de schimb valutar, băncile care operează în Republica Moldova vor fi obligate să elibereze clienților un cec relevant, care va servi drept document care confirmă schimbul de valută.

Modificările relevante au fost făcute în Regulamentul privind activitățile instituțiilor de schimb valutar și propuse de Banca Națională a Moldovei pentru consultare publică.

Conform modificărilor propuse, ca adăugare a Regulamentului va fi prevederea pe baza căreia o instituție bancară se angajează să emită cecuri de schimb valutar clienților care efectuează tranzacții de schimb valutar în birourile și reprezentanțele sale.

Formularul, precum și conținutul cecului vor fi stabilite individual de către fiecare bancă licențiată, și se va ține cont de cerințele de reglementare stabilite anterior.

Alte modificări la Regulament includ obligația instituției bancare de a înregistra toate tranzacțiile care vor fi efectuate prin intermediul oficiilor de schimb valutar cu valută străină în sistemul său de informații. În plus, vor fi excluse normele privind utilizarea registrelor de casă de către organizațiile financiare în timpul operațiunilor de schimb valutar solicitate de clienți individuali în casele lor de schimb valutar.

49
100
Tema zilei
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe