Profitul băncilor din Moldova a scăzut cu 1%. Moldova Agroindbank este iarăși pe prima poziți a rating-ului


În primele șapte luni ale acestui an, profitul net total al băncilor licențiate în Moldova a fost de 1 miliard 108,74 milioane de lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, această cifră a fost mai mică cu 1,1%.

În special, Banca Națională a Moldovei a explicat că la scăderea acestui indice de la începutul anului au contribuit pierderile mari, pe care le-a înregistrat una dintre bănci. În același timp, 8 din 11 instituții bancare licențiate în Republica Moldova în perioada ianuarie-iulie au înregistrat rate de creștere a profitului net, în timp ce în 2 bănci, aceste cifre, dimpotrivă, au scăzut.

Conform datelor furnizate de către Banca Națională a Moldovei, pe primul loc al clasamentului în ceea ce privește indicii profitului net se situează Moldova-Agroindbank - 387,2 milioane de lei. Pe pozițiile de lideri mai sunt incluși, de asemenea, Moldindconbank - 342,3 milioane de lei, Mobiasbancă - Groupe Societe Generale - 174,1 milioane de lei, și Victoriabank - 124,3 mln de lei.

Următorii în clasament se află: Energbank -29,9 milioane lei, Procreditbank - 29,5 milioane lei, FinComBank - 25,7 milioane lei, BCR Chișinău - 18,5 milioane lei, Comertbank - 11,99 milioane lei, și EuroCreditBank - 5,8 milioane lei.

Totodată banca comercială Eximbank în primele șapte luni ale anului 2018 a înregistrat pierderi în valoare totală de 40,6 milioane de lei, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut, această instituție financiară a înregistrat un profit net de circa 23.2 milioane de lei. 

0

305

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org