Procentul colectărilor fiscale și volumul producției industriale în autonomia găgăuză au înregistrat o creștere semnificativă


În primele șase luni ale acestui an în Găgăuzia s-a observat o creștere a producției industriale. O dinamică similară se înregistrează și în sectorul de colectare a impozitelor. O declarație corespunzătoare a fost făcută pe 21 septembrie la ședința Comitetului Executiv al Găgăuziei de către reprezentantul oficial al Departamentului de Dezvoltare Economică din regiune Maria Sarioglo.

Potrivit declarațiilor Mariei Sarioglo, în prima jumătate a anului 2017 întreprinderile industriale din regiunea autonomă au produs bunuri, au executat lucrări și au prestat servicii pentru un total de 694 milioane de lei. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, acest indicator este cu 33,7% mai mult. În același timp, trebuie de remarcat faptul că 51,5% din producția totală îi revine raionului Ceadâr-Lunga. Mai departe, în structura de producție urmează raioanele Comrat și Vulcănăști – 16,2% și 32,3% respectiv.

În ceea ce privește noile întreprinderi, în primele șase luni ale anului 2017 au fost înregistrate 143 de societăți, dintre care 9 pe bază de capital străin. Numărul total al întreprinderilor înregistrate și care funcționează pe teritoriul autonomiei găgăuze a ajuns la 7 mii până la sfârșitul acestei perioade.

Valoarea taxelor fixe a marcat, de asemenea, o tendință pozitivă, majorându-se cu 616 mii lei față de prima jumătate a anului trecut, ajungând astfel la 3,1 milioane lei. Prin extinderea celor vechi și prin emiterea de noi brevete bugetul autonomiei a primit încă 1 milion de lei. Trebuie menționat faptul că, în conformitate cu legislația în vigoare, în categoria impozitelor fixe sunt incluse următoarele tipuri de taxe:

  • impozitul pe venit pentru activitatea de întreprinzător;
  • impozitul pe proprietate;
  • impozitul pe teren;
  • colectările pentru amenajare peisagistică;
  • colectările pentru obiectele de comerț;
  • taxele pentru prestarea serviciilor de valoare socială.

0

170

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org